Végrehajtás felfüggesztése egy ''deviza-adós'' ügyfelemnél méltányossági alapon

Az egyik ügyfelem ellen már végrehajtási eljárás van folyamatban az ingatlanra felvett deviza alapú forintkölcsönük miatt.

 

Amikor megkerestek engem azonnali lehetőségként javasoltam nekik, hogy írjunk egy ilyen kérelmet, aminek az a specialitása, hogy egyrészt illetékmentes, másrészt a Vht. 48. § (3) bekezdés az alapja (tehát nem végrehajtási eljárás megszüntetésére irányuló per), harmadrészt a bíróság (bírósági titkár útján) kizárólag méltányossági alapon dönt az anyagi helyzet alapján. A végrehajtás megszüntetésére irányuló per megindításához még be kellett kérnem adatokat a pénzintézettől, és mostanra jutottam el odáig, hogy már csak a kereset beadása van hátra.

 

A kérelmet megírtam az ügyfelem nevében, hogy ezzel gyorsítsuk a folyamatot. Tegnap olvastam el a határozatot és örültem neki, meg annak is, hogy továbbra is van emberség, méltányosság az ítélkezésben (bár kétségeim eddig sem voltak, csak most végre tapasztaltam is a devizás ügyek kapcsán).

 

A döntés a csatolt fájlban olvasható.

  1. felfüggesztés.pdf
Dátum: 2022.11.09. Szerző: Mészáros Ügyvédi Iroda
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk